Heel veel foto’s, had ik dat vorige week al geschreven?

Op USB’s, oude laptops, geheugenkaarten en op computers. Mijn ouders hebben heel veel foto’s.

Het was zaak om eerst alles te verzamelen. Alleen een beetje jammer dat niet alle oude computers even snel zijn als de nieuwe externe harde schijf waar ik vorige week over schreef. Al met al was er een middag voor nodig om alles op de SSD mee naar huis te krijgen.

Voor thuis kreeg ik ook nog twee oude laptops mee om te checken of daar nog iets op stond. En dat was zeker het geval, ruim vier uur verder stonden ook de foto’s van de laptops op de harddisk.

<< lees hier deel 1 van de serie nog eens terug

Ontdubbelen en sorteren van de afbeeldingen

Er zijn heel veel programma’s op het internet te vinden om bestanden te ontdubbelen maar uiteindelijk heb ik gekozen voor de Duplicate File Finder van Auslogics.

Dit programma was een paar uur bezig om de inmiddels bijna volle harddisk te onderzoeken op dubbele bestanden. Uiteindelijk vond hij ruim 70.000 duplicaten op de schijf, sommige foto’s kwamen in vier verschillende mappen met dezelfde naam en bestandsgrootte terug.

Terwijl ik dit schrijf is een ander programma, DropIt, bezig met het sorteren van bestanden. Op basis van de eigenschappen van de foto’s verplaatst dit programma de bestanden van de oorspronkelijke map naar een nieuwe. En ook dat kost best veel tijd. Op die manier komen straks alle fotos in een map op basis van de maand waarop ze genomen zijn.

Voorbeeld: Afbeeldingen/2010/01/image1234.jpg

Ik heb het donkerbruine vermoeden dat ik in de mappen nog meer dubbele afbeeldingen ga tegenkomen, maar dan net iets kleiner dan het origineel bijvoorbeeld.

Wordt vervolgd!

/* praktische info*/

Duplicate File Finder van Auslogics downloaden

DropIt downloaden

Voor wie wil weten welke SSD ik gebruik, het is deze van Samsung T5 500GB gekocht bij de altijd vrolijke mensen van Coolblue.

Wil je jouw collectie delen met anderen, dat kan bijvoorbeeld met een hostingpakket van kees helpt.

Wil je op de hoogte blijven? Like mijn Facebook pagina of volg kees helpt op Instagram en mis niets!

wil je weten wat ik nog meer geschreven heb? Check mijn blogoverzicht.

of wil je dat ik aan de slag ga met het maken van jouw eigen WordPress website? Bekijk alle info op de homepage!