Het was zo’n goed idee, elke week iets schrijven over muziek maar helaas, al na een paar weken bleek deze uitdaging te groot voor ondergetekende. Daarom is na ampel beraad besloten vooral te schrijven als de pet ernaar staat in de hoop dat dit nog regelmatig het geval is maar deze week is het: Kees klust door.

De titel? Een prachtig nummer van de Vlaamse formatie Hooverphonic, dat ik vond omdat ik op zoek was naar een titel die een beetje past bij het onderwerp. Namelijk de bouw van mijn eigen stereomeubel met voldoende ruimte voor vinyl op basis van een Ikea Expedit kast.

Op Pinterest kwam ik dit plaatje tegen in mijn zoektocht naar een geschikt meubel. In een eerder stadium had ik al ontdekt dat de Expedit serie van Ikea zeer geschikt is voor het opslaan van platen maar ja, het is wel meteen erg Ikea.

IMG_8460
Foto linkt naar ikeahackers.net

Dus hup naar Ikea, kastje meenemen (met dank aan de transportservice van Julika & Bob!) en in elkaar zetten die handel, het zal niet verbazen een echt Ikeakastje, ook al ligt ie op z’n kant en ook als je er een paar spulletjes op zet om te kijken of het wat is.

DSC_1521_1

DSC_1522_1

IMAG0639_1

Maar wat ik ook probeerde het bleef een Ikea Expedit kast op z’n kant. Dus op vrijdag samen met Kees SR. richting Karwei, platen laten zagen en meteen aan de slag in ‘het schuurtje’ om te verven.

IMAG0645 IMAG0646

 

 

 

 

 

 

 

 

En een dag later werden de platen met dank aan transportservice Kees SR. in Leiden bezorgd zodat meteen begonnen kon worden met het in elkaar lijmen van deze Ikea hack.

DSC_1526_1

Met, ingericht, het volgende eindresultaat:

IMG_20140301_153111

In tegenstelling tot de originele hack heb ik uiteindelijk niet gekozen voor pootjes maar twee balken (die nog in de berging stonden, altijd handig) eronder, waardoor het geheel net iets boven de grond lijkt te zweven. En hoewel er een paar schoonheidsfoutjes te ontdekken zijn (in het echt) ben ik zelf behoorlijk tevreden. De platenspeler krijgt binnenkort overigens een nieuwe bodem, das het volgende klusproject, ik krijg de smaak nog te pakken…