Mijn ouders hebben veel digitale foto’s… HEEL veel foto’s en ze staan ongeveer overal. Op een laptop, op een computer, op een usb stick (of 3) en mogelijk ook nog op een oude laptop die in de kast ligt…

De hoogste tijd om orde in de chaos te scheppen. Afgelopen woensdag bleek het om, uit mijn hoofd, bijna 300 gigabyte aan foto’s en filmpjes te gaan.

Veilig stellen, ontdubbelen, sorteren, schiften, back-uppen EN straks uit leggen wat er nu met al die mapjes gebeurd is en waar ze hun foto’s terug kunnen vinden.

Best een klus, maar of mijn ouders nu willen of niet: Kees helpt met de grote foto schoonmaak!

Lees ook deel 2 van de serie >>

foto van ouderwetse lubitel camera uit de Sovjet Unie

/* Pas op! Hoog nerd gehalte in het laatste stukje tekst*/

Om orde in de chaos te scheppen ga ik alles eerst verzamelen. Daarvoor heb ik een portable SSD schijf aangeschaft, om op die manier snel alles bij elkaar te krijgen. En met snel bedoel ik ook echt HEEL snel. Bij een testje, aangesloten op de USB 3 poort van mijn laptop, kopieert hij binnen 30 seconden een videobestand van ruim 6,5 gigabyte.

Voor wie wil weten welke SSD, het was deze van Samsung T5 500GB gekocht bij de altijd vrolijke mensen van Coolblue.

Wil je jouw collectie delen met anderen, dat kan bijvoorbeeld met een hostingpakket van kees helpt.

Wil je op de hoogte blijven? Like mijn Facebook pagina of volg kees helpt op Instagram en mis niets!

wil je weten wat ik nog meer geschreven heb? Check mijn blogoverzicht.

of wil je dat ik aan de slag ga met het maken van jouw eigen WordPress website? Bekijk alle info op de homepage!