Oplichters zijn het! De mensen die covers verzinnen met als enige doel, meer platen verkopen…maar we hebben er wel lol van!

IMAG0709_1

Terwijl ik gisteren ongeveer het complete oeuvre van Steely Dan op de kop wist te tikken bij de Lonely Hunter in de Burgsteeg. Kwam ik ook, niet voor het eerst overigens, een dubieuze platenhoes tegen. Dit keer niet Alle Dertien Goed of 16 Sappige Zomersongs maar een klassieke variant op dit thema.

Tschaikowsky met tieten: Ok mannen, dit is de zoveelste uitvoering van Nummer 5, wat doen we? We kunnen natuurlijk kiezen voor een kunstwerk van een schilder uit dezelfde tijd en regio maar misschien kunnen we een keer iets anders doen? Kijk, als je bij Deutsche Grammaphone zit dan is een geel labeltje genoeg om je plaatjes aan de man te krijgen maar wij zitten bij Europa Exquisit dus dat lukt helaas niet. Weet je wat, ik geef gewoon drie opties:

 

 

 

R-3055146-1313591631

ZOE_0211_1_1368542

 

 

 

 

 

 

 

Nou? Ik ben er wel uit hoor!  Die met de tepel!

Maar wie is de vrouw op de foto? Dat vraag ik me af. Heeft ze ooit van Tschaikowsky gehoord? Was ze misschien de maîtresse van Horst Stein? Of de eerste violiste? Of beide? Een tepel waar ik meer van wil weten, dus ik koop de plaat!

 

DSC_1505

Ook mijn zwager Johan had blijkbaar tot diep in de jaren ’80 een zwak voor (half) naakte vrouwen op platenhoezen. Deze maxi single van de formatie Sun, met de titel Sun Is Here is hier een prima voorbeeld van. De single is afkomstig van het net zo zonnige album Sunburn En deze drie zonnende dames? Groupies? Achtergrondzangeressen? Eén ding is zeker, deze hoes klopt beter bij de titel dan de hoes met de maîtresse van Horst Stein erop. Dus mijn zwager kocht deze single.

Overigens bleek Sun erg goed in variëren op een thema, een greep uit de titels: Sun-power, Sunburn, Destination Sun, Sun Over the Universe, Let There Be Sun, Sun Of A Gun en hun laatste album heette heel toepasselijk Eclipse.

 

 

 

Sex sells zoveel is duidelijk maar sommige platen…

97-1SportsmenBarbershopR-1081994-1224452202

 

 

 

 

 

 

Die zou ik nooit kopen!